گواهي ماليات بر ارث


گواهي ماليات بر ارث از ماليات هاي مستقيم است، و يک نوع ماليات بر ثروت و دارايي مي باشد. نحوه پرداخت اين ماليات به اين صورت است که فرد دارايي هايي از قبل ذخيره کرده و پايه اين ماليات دارايي فرد است.


اگر شخصي فوت کند و اموالش به ارث برسد، وارث و يا وارث هاي قانوني آن شخص بايد در طي مدت 6 ماه بعد از فوت مرحوم به اداره ماليات بروند و با تحويل دادن مدارک مورد نياز يک گزارش از صورت اموال شخص متوفي تهيه کنند و اقدام به دادن بدهي هاي او نمايند.


 


طريقه محاسبه ماليات بر ارث


به شيوه تکي و يا موردي مي توان ماليات بر ارث دارايي هاي شخص فوت شده را رداخت کنند، و نيازي نيست که حتما تکليف همه اموال به صورت يک جا مشخص گردد.


اگر وراث بخواهند بخشي از ماترک فرد فوت شده را منتقل کنند، مي توانند با پرداخت کردن ماليات مربوط به نقل و انتقال و ماليات بر ارث همان بخش از دارايي را انجام دهند و انحصار وراثت و تعيين تکليف مابقي دارايي را در زمان ديگر انجام دهند.


مثلا براي محاسبه ماليات بر ارث يک ملک، اول از همه به مقدار 5 درصد ارزش معاملاتي از ملک، ماليات نقل و انتقال آن انجام مي شود و بعد از در نظر گرفتن ماليات نقل و انتقال ماليات را يک و نيم برابر در نظر بگيريم، مشخص مي گردد که ماليات بر ارث چقدر است.


به اين صورت ماليات بر ارث اموال فرد فوت شده ( اعم از ملک، حق واگذاري محل، اوراق مشارکت، سهام و … ) به روش هاي جداگانه اي و با ارزش مشخص شده آن ها در قانون محاسبه مي شود.


 


همچنين بخوانيد : دريافت گواهي ماليات بر ارزش افزوده


 


اساس محاسبه براي ماليات بر ارث


شبيه به ديگر منابع مالياتي ( قانون ماليات هاي مستقيم ) مي باشد. روال انجام آن به اين صورت مي باشد، که وراث فرد متوفي بايد براي فرد فوت شده تشکيل پرونده دهند و بعد از اين مرحله گواهينامه مربوط به تحويل دادن اظهارنامه ماليات بر ارث صادر مي شود و به وارث تحويل مي گردد.


در گواهينامه تسليم اظهارنامه سهم الارث و اسامي وارث يا وارثين و حق و حقوق هريک از آن ها به طور کامل مشخص مي شود.


کل اموال شخص فوت شده ( منقول و غير منقول ) بعد از کامل شدن اظهارنامه ماليات بر ارث، از طريق بازرسان تشخيص ماليات، به نرخ روز ارزش گذاري مي شود و بعد از اينکه بدهي هاي شخص فوت شده اعم از : وام، مهريه و … با محاسبه کردن سهم هر يک از وارث، ماليات بر ارث هريک نيز محاسبه مي شود.


 


طبقه وراث و تاثير آن بر مقدار ماليات


          طبقه بندي وراث :



  • طبقه يک: پدر، مادر، شوهر، زن، فرزندان و فرزندان فرزندان.

  • طبقه دو: برادر، خواهر و فرزندانشان، اجداد.

  • و در آخر وراث طبقه سه: دايي، عمه، عمو، خاله و فرزندانشان.


 


( اگر در هر طبقه حتي يکي از اشخاص و وارث وجود داشته باشد، به ساير اشخاص طبقات پايين تر ارثي نخواهد رسيد )


 


مقدار ماليات طبق مقررات بر نسبت وراث با شخص فوت شده تاثير گذار مي باشد. يعني هر چقدر که وراث نسبت نزديک تري با شخص فوت شده داشته باشند، بايد ماليات بيشتري را پرداخت کنند. به گونه اي که مقررات ماليات طبقه دو، 2 برابر است و طبقه سه، 4 برابر طبقه يک مي باشد.


 


موسسه آموزشي آسان تجارت  با مشاوران برجسته و کار بلد آماده خدمت و مشاوره به شما عزيزان مي باشد.


 


گواهي ماليات بر ارث


معافيت براي ماليات بر ارث


در قوانين قبلي، فردي از طبقه يک وراث مبلغ سي ميليون ريال و اگر وارث کمتر از 20 سال داشته باشد و يا بيمماري خاصي مثل معلوليت و ناتواني داشته باشد، مبلغ 50 ميليون ريال از سهم الارثي که به وي مي دهند معاف از پزداخت ماليات مي باشد، اما اين نوع معافيت ها از قانون کنوني حذف شده است.


 


شيوه محاسبه ارزش اموال


ارزش اموال و دارايي هاي به ارث رسيده به قيمت روز انتقال به وارثان مي باشد. با در نظر گرفتن اين موضوع، به تعويق انداختن بعضي افراد در انجام پروسه انحصار وراثت براي کم شدن نرخ مالياتي که تعلق گرفته در زمان هاي آينده بي فايده است.


مودي بعد از دريافت فرم ارزيابي دارايي ها و رسيدگي به تقاضاي گواهي مفاصا حساب از سازمان امور مالياتي مربوطه، ده روز وقت دارد تا ماليات را پرداخت کند. اگر در اين زمان گفته شده ماليات خود را پرداخت نکند، سازمان امور مالياتي مکلف است گزارش ارزيابي را اصلاح و به روز رساني نمايد.


 


مراحل اخذ گواهي ماليات بر ارث


براي اخذ گواهي ماليات بر ارث لازم است مراحل زير را به ترتيب اجرا کنيد :



  • طبق ماده 26 مقررات ماليات ( وراث وظيفه دارند تا 6 ماه بعد از فوت شخص اقدام به کامل کردن و تحويل اظهارنامه ماليات بر ارث نمايند ).

  • صادر نمودن دستور به واسطه رئيس گروه مالياتي و ثبت دفتر به واسطه ي دبيرخانه.

  • صدور فرم 18?

  • ارسال اظهارنامه به دفتر مرکزي که محل آن تهران است ( ارسال به واسطه ي سازمان امور مالياتي مي باشد ).

  • تحويل حصر وراثت و اقدام براي صادر شدن فرم 19 به واسطه ي وراث.

  • صدور دستور به واسطه رئيس گروه مالياتي و اقدام براي ثبت آن در دفترخانه.

  • تنظيم گزارش بررسي ماترک متوفي به واسطه ي کارشناس مالياتي.

  • تاييد گزارش بررسي کارشناس مالياتي به واسطه رئيس گروه مالياتي.

  • گرفتن ماليات ( اگر وراث شامل ماليات بر ارث شده باشند ).


منبع : accbook


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ابزار سیمانی دانشجو Janae کجا هستم Andy وبمسترفا وب سایت طرفداران امین حبیبی باشگاه کوهنوردی و طبیعت گردی سالار یزد (کسنویه) جا لقمه ای